Säännöt

Kasiliigan pelit pelataan Sbil:n voimassa olevilla säännöillä. Jos SBiL:n voimassa olevat säännöt muuttuvat kesken kauden, otetaan muuttuneet säännöt käyttöön myös Lahden Kasiliigassa. Näin tapahtuessa tiedotetaan erikseen joukkueille.

Maksut

  • Joukkueen ilmoittautumismaksu on kauden alussa 120€.
  • Pelin luovutusmaksu on 50€, kahdesta luovutuksesta kauden aikana on hallituksella oikeus sulkea joukkue pois sarjasta.
  • Pelaajan siirtomaksu joukkueesta toiseen on 20€, mutta uusi pelaaja joutuu pitämään kaksi peliä taukoa siitä kun ilmoitus on hallituksessa vastaanotettu.
  • Pelaajakohtainen lisenssimaksu 5€

Otteluohjelma

Ottelut pelataan ohjelmassa ilmoitettuna päivänä ja kaikki ottelut alkavat kello 18.00. Jos joukkue tietää myöhästyvänsä pelin aloitusajasta (klo 18.00), tulee siitä ennakkoon ilmoittaa vastustajalle ja sopia asiasta. Jos näin ei toimita, myöhästynyt joukkue häviää pelin 15 minuutin odottamisen jälkeen eli klo 18.15.

Pelipäivää on mahdollista siirtää, jos molemmat joukkueet sopivat siitä yksimielisesti. Peli tulee kuitenkin olla pelattuna ennen seuraavan viikon tiistaita. Jos ottelua siirretään, siitä tulee informoida Kasiliigan hallitusta.

Pelien eteneminen

Otteluun osallistuu molemmista joukkueista neljä pelaajaa, jotka pelaavat kaksi kierrosta. Kotijoukkueen pelijärjestys pysyy samana molemmilla kierroksilla, vierasjoukkueella puolestaan pelaajat 1 ja 2 sekä 3 ja 4 vaihtavat keskenään paikkaansa toisella kierroksella.

Pelit pelataan vuoroaloituksin kahteen voittoon, kotijoukkueen aloittaessa pelit 1, 2, 7 ja 8, vierasjoukkueen aloittaessa pelit 3, 4, 5 ja 6. Eli kotijoukkue aloittaa kaksi ensimmäistä peliä, tämän jälkeen vierasjoukkue neljä seuraavaa peliä, ja kotijoukkue jälleen kaksi viimeistä.

Pisteet

Joukkueet saavat pisteitä voitettujen pelien mukaisesti:
Esim. 5-3 tilanteessa voittanut joukkue saa 5 pistettä, hävinneen saadessa 3 pistettä.

Joukkueiden ollessa tasapisteissä määräytyy sijoitus seuraavia vertailemalla:

  • Voitettujen pelien määrä
  • Pisteet joukkueiden keskinäisistä otteluista
  • Vieraspisteet joukkueiden keskinäisistä otteluista

Tuloksien ilmoittaminen

Tulokset ilmoitetaan näille sivuille.

Voittajajoukkue ilmoittaa tuloksen viimeistään pelin jälkeisenä perjantaina kello 21 mennessä, tai jos hallitus joutuu pelin tuloksen jälkikäteen selvittämään, niin voittajajoukkueelle merkataan peli hävityksi 8-0. Tasapelitilanteessa vastuu tulosten ilmoittamisesta on kotijoukkueella.